Domivosport s.r.o.
Adresa: Levická 1605, 949 01 Nitra
ID: 50223267
Registrul Comerțului Judecătoriei Nitra, dept. Ltd., numărul companiei 40367/N
CLAIM FORM ONLINE
Eu. Dispoziții generale
1.1 Societatea Domivosport s.r.o., sediul social: Levická 1605, 949 01 Nitra, numărul ID: 50223267 (denumită în continuare „Vânzător”) operează un magazin online (denumit în continuare „< strong>e-shop"), în care oferă clienților săi bunuri spre cumpărare în baza unui contract de cumpărare încheiat la distanță.
1.2 Vânzarea de bunuri prin intermediul magazinului electronic este guvernată de Termenii și condițiile generale ale vânzătorului (denumite în continuare „T&C”).
1.3 Această procedură de reclamație continuă și completează GTC.
1.4 Procedura de reclamații descrie cooperarea dintre cumpărător și vânzător cu privire la posibilele defecte ale mărfurilor, aplicarea acestora și pretențiile care decurg din acestea.
1.5 Cumpărătorul este obligat să se familiarizeze cu procedura de reclamație și GTC înainte de a comanda bunurile. Prin comandarea mărfurilor de la vânzător, sunteți de acord cu procedura de reclamație de mai jos.
1.6 Ca dovadă a achiziției, Vânzătorul emite un document de cumpărare (factură sau chitanță de vânzare) pentru fiecare articol achiziționat. Dacă nu este emis un certificat de garanție separat, documentul de achiziție corespunzător (denumit în continuare „certificat de garanție”) servește drept certificat de garanție.
1.7 Excluderea antreprenorilor
Această procedură de reclamație nu se aplică achizițiilor de bunuri de către întreprinzătorii care achiziționează bunuri ca parte a afacerii lor sau a altei activități comerciale conform Termenilor și condițiilor generale. Drepturile și obligațiile Vânzătorului și ale cumpărătorului - antreprenor cu privire la defectele produsului sunt reglementate în Codul Comercial SROV.
1.8 Pe lângă dreptul de a depune o reclamație, vânzătorul oferă cumpărătorilor opțiunea de a schimba bunurile nefolosite în termen de 14 zile de la primire, indiferent de motiv. Condițiile. sunt detaliate în Termenii și condițiile generale.
II. Durata garanției
2.1 Perioada de garanție începe în ziua în care cumpărătorul preia bunurile.
2.2 Perioada legală de garanție este de 24 de luni, pentru produsul aflat în uz este de 12 luni de la data primirii articolului de către cumpărător, cu excepția produselor la care perioada de garanție este marcată de perioada de consum, sau data de expirare sau termenul de valabilitate minim. Perioada de garanție se prelungește cu timpul în care cumpărătorul nu a putut folosi bunurile din cauza reparației în garanție a bunurilor.
2.3 Vânzătorul poate prelungi perioada legală. Durata perioadei de garanție extinsă este întotdeauna indicată pe cardul de garanție. Dacă nu este indicată altă perioadă de garanție în certificatul de garanție, se aplică perioada de 24 de luni.
2.4 Perioada de garanție constă din perioada legală (24 de luni) și, eventual, o perioadă prelungită. În termenul legal de garanție, reclamațiile sunt reglementate de Codul civil nr.40/1964 S.z. § 619-627 ținând cont de această procedură de reclamații. (În cazul unei perioade prelungite, reclamațiile sunt guvernate exclusiv de aceste reguli.)
2.5 Bunuri cu reducere
O excepție pot fi bunurile vândute cu reducere (bunuri deteriorate, folosite, incomplete etc.). Daca cumparatorul este consumator si daca bunurile sunt folosite, vanzatorul nu raspunde pentru defectele corespunzatoare gradului de utilizare sau uzura pe care o avea marfa la preluarea lor de catre cumparator. Drepturile de răspundere pentru defectele produsului expiră dacă nu au fost exercitate în termen de 24 de luni de la data primirii mărfii de către cumpărător. Vânzătorul poate scurta această perioadă prin acord cu cumpărătorul, dar nu la mai puțin de 12 luni. Vânzătorul va menționa această dată în documentul privind vânzarea mărfurilor. Pentru bunurile vândute la un preț mai mic din cauza unui defect sau a unei incompletități, garanția nu se aplică defectelor din cauza cărora s-a negociat prețul mai mic.
2.6 Drepturile cumpărătorului de răspundere pentru defectele produselor pentru care se aplică perioada de garanție vor expira dacă nu sunt exercitate în perioada de garanție.
III. Condiții de garanție
3.1 Vânzătorul este responsabil să se asigure că bunurile au calitatea, cantitatea, măsura și greutatea specificate în timpul vânzării. Bunurile trebuie să fie lipsite de defecte și să respecte standardele tehnice aplicabile.
3.2 Vânzătorul este responsabil pentru defectele bunurilor vândute la acceptarea de către cumpărător și pentru defectele care apar după acceptarea mărfurilor în perioada de garanție.
3.3 Excluderi de garanție
Garanția nu acoperă defectele cauzate de utilizarea incorectă a bunurilor sau din cauza forței majore, evenimente naturale etc. nici pentru orice daune suferite ca urmare. În plus, garanția nu acoperă defectele cauzate de manipularea necorespunzătoare, manipularea, utilizarea și instalarea neprofesională sau necorespunzătoare, care sunt contrare manualului de utilizare. În plus, garanția nu acoperă daunele cauzate de:
a) deteriorarea mecanică a mărfurilor,
b) folosirea mărfurilor în condiții necorespunzătoare,
c) bunurile au fost deteriorate prin încărcare excesivă sau înintră în conflict cu condițiile menționate în documentație sau cu principiile generale,
d) efectuarea de intervenții necalificate sau modificarea parametrilor.
3.4 Timpul de la exercitarea dreptului de la răspundere pentru vicii până la momentul în care cumpărătorul a fost obligat să preia articolul nu este inclus în perioada de garanție. Dacă mărfurile sunt schimbate, perioada de garanție începe să curgă din nou de la primirea bunurilor noi.
3.5 În cazul în care, la achiziționarea bunurilor, Vânzătorul oferă clientului bunuri suplimentare în mod gratuit ca cadou pentru bunurile vândute, este la latitudinea clientului dacă acceptă cadoul oferit. Cu toate acestea, cadoul nu este un articol vândut, prin urmare Vânzătorul nu este responsabil pentru eventualele defecte ale acestuia. Cu toate acestea, dacă are cunoștință de posibile defecte ale cadoului, este obligat să informeze clientul despre acestea atunci când oferă cadoul. În cazul în care cadoul prezintă defecte despre care Vânzătorul nu a informat clientul, acesta are dreptul să-l returneze. În cazul în care clientul are dreptul de a se retrage din contractul de cumpărare (ramburs), clientul este obligat să returneze Vânzătorului tot ceea ce a primit, adică. și bunuri primite cadou.
3.6 Cumpărătorul este obligat să verifice starea expedierii și a mărfurilor imediat după livrare. Cumpărătorul are dreptul de a refuza acceptarea unui transport care nu este în conformitate cu contractul de cumpărare prin faptul că transportul este de ex. incomplet (cu excepția cazului în care comanda este gestionată prin livrări multiple) sau deteriorat. În cazul în care Cumpărătorul preia transportul astfel deteriorat de la transportator, este necesar să se descrie prejudiciul în protocolul vânzătorului al transportatorului.
3.7 O livrare incompletă sau deteriorată trebuie raportată imediat prin e-mail la adresa: eshop@skidomivo.sk, trebuie făcută un raport de deteriorare la transportator, iar acesta trebuie trimis Vânzătorului prin fax, e- poștă sau poștă fără întârzieri nejustificate. O reclamație suplimentară privind incompletitudinea sau deteriorarea externă a expedierii oferă Vânzătorului posibilitatea de a demonstra că aceasta nu este o încălcare a contractului de cumpărare.
3.8 Locul reclamației
Locul pentru depunerea unei revendicări în SR este:
(I) Domivosport s.r.o., Levická 1605, 949 01 Nitra
(II) mărfurile pot fi revendicate și personal la magazinul Domivosport, Levická 1605, 949 01 Nitra
3.9 Cumpărătorul poate trimite bunurile defecte la adresa Domivosport s.r.o., Levická 1605, 949 01 Nitra pentru o reclamație. Pachetul trebuie să fie marcat vizibil „REVENIRE” și să conțină: bunuri revendicate (inclusiv accesorii complete), vă recomandăm să atașați o copie a formularului de reclamație, o descriere detaliată a defectului și suficiente date de contact ale cumpărătorului (adresa de retur, numărul de telefon. ). Fără cele de mai sus, este imposibil să se identifice originea și defectele mărfurilor.
3.10 Cumpărătorul face dovada valabilității garanției prin prezentarea bonului de achiziție, în cazul în care bunurile au fost reclamate în trecut, trebuie furnizat și documentul de reclamație. Formularul de revendicare trebuie să aibă același număr de serie ca și produsul revendicat (dacă produsul are un număr de serie).
3.11 Vânzătorul are dreptul de a refuza să accepte mărfurile pentru o revendicare în cazurile în care bunurile revendicate sau componentele acestora sunt contaminate sau nu îndeplinesc cerințele de bază pentru livrarea în condiții de siguranță a bunurilor în procesul de revendicare.</ p>
IV. Modul de soluționare a plângerii
4.1 În cazul unui defect care poate fi înlăturat, cumpărătorul are dreptul la înlăturarea lui gratuită, în timp util și corespunzătoare. Vânzătorul decide asupra modalității de înlăturare a defectului și este obligat să înlăture defectul fără întârzieri nejustificate.
4.2 În loc să înlăture defectul, Cumpărătorul poate solicita înlocuirea bunurilor sau, dacă defectul se referă doar la o parte a mărfurilor, înlocuirea acestei părți, cu condiția ca acest lucru să nu conducă la costuri nerezonabile pentru Vânzător. în raport cu prețul mărfurilor sau gravitatea defectului.
4.3 În loc să înlăture defectul, vânzătorul poate oricând să schimbe bunurile defecte cu bunuri nedefecte, dacă acest lucru nu cauzează dificultăți serioase cumpărătorului.
4.4 Dacă este un defect care nu poate fi înlăturat și care împiedică utilizarea corectă a bunurilor ca produs fără defecte, cumpărătorul are dreptul de a schimba bunurile sau dreptul de a se retrage din contractul de cumpărare (rambursare) .
p>
4.5 Cumpărătorul are dreptul de a schimba bunurile sau dreptul de a se retrage din contract (rambursare) chiar dacă este un defect care poate fi înlăturat, dar dacă cumpărătorul nu poate folosi în mod corespunzător bunurile din cauza reapariției defect după îndepărtarea acestuia.
>
4.6 În cazul unui defect ireparabil care nu împiedică utilizarea corespunzătoare a bunurilor, cumpărătorul are dreptul la o reducere rezonabilă la prețul produsului.
4.7 În cazul în care cumpărătorul are dreptul de a schimba bunuri sau dreptul de a se retrage din contract (rambursare), depinde de cumpărător care dintre aceste drepturi le exercită. Cu toate acestea, odată ce alege unul dintre aceste drepturi, nu mai poate schimba această alegere în mod unilateral.
4.8 În cazul în care consumatorul face o plângere, Vânzătorul sau un angajat autorizat de acesta sau o persoană desemnată este obligat să informeze consumatorul cu privire la drepturile sale, așa cum sunt menționate mai sus.
4.9 Determinarea metodei
Pe baza deciziei consumatorului, pe care consumatorul o aplică dintre drepturi, Vânzătorul este obligat să stabilească imediat modalitatea de soluționare a reclamației, în cazuri complexe în cel mult 3 zile lucrătoare de la data aplicării plângerea. În cazuri justificate, mai ales dacă este necesară o evaluare tehnică complexă a stării mărfurilor sau serviciului, în termen de cel mult 30 de zile de la data aplicării revendicării./p>
4.10 Procesarea reclamației
După stabilirea modului de tratare a reclamației, reclamația va fi soluționată imediat, în cazuri justificate reclamația putând fi tratată ulterior; cu toate acestea, soluționarea reclamației nu poate dura mai mult de 30 de zile de la data aplicării reclamației.
Plângerea este considerată soluționată:
(I) livrarea sau expedierea de bunuri noi sau reparate către cumpărător sau trimiterea de informații că bunurile sunt gata de colectare,
(II) trimiterea de fonduri corespunzătoare reducerii la prețul mărfurilor sau prețului de cumpărare returnat către cumpărător, sau trimiterea de informații cumpărătorului că suma relevantă este gata pentru ca acesta să o ridice.
După expirarea termenului limită de procesare a reclamației, consumatorul are dreptul de a se retrage din contractul de cumpărare sau are dreptul de a schimba bunurile cu bunuri noi.
4.11 Reclamații în termen de 12 luni de la cumpărare
Dacă consumatorul a făcut o reclamație cu privire la bunuri în primele 12 luni de la cumpărare, Vânzătorul poate trata reclamația respingând-o doar pe baza unei evaluări profesionale; indiferent de rezultatul expertizei, consumatorului nu i se poate cere să plătească costurile expertizei sau alte costuri aferente expertizei. Vânzătorul este obligat să furnizeze consumatorului o copie a expertizei care justifică respingerea reclamației, în termen de cel mult 14 zile de la data procesării reclamației.
4.12 Reclamații după 12 luni de la achiziție
Dacă consumatorul a făcut o reclamație cu privire la produs după 12 luni de la cumpărare și Vânzătorul a respins-o, persoana care s-a ocupat de reclamație este obligată să indice în documentul de soluționare a reclamației cui consumatorul poate trimite bunul pentru evaluare de expertiză. . În cazul în care bunurile sunt trimise spre expertiză unei persoane desemnate, costurile expertizei, precum și toate celelalte costuri aferente suportate în mod intenționat, sunt suportate de Vânzător, indiferent de rezultatul expertizei. În cazul în care consumatorul face dovada răspunderii vânzătorului pentru defect prin expertiză, poate aplica din nou reclamația; perioada de garanție nu curge în timpul expertizei. Vânzătorul este obligat să ramburseze consumatorului în termen de 14 zile de la data reaplicarii reclamației toate costurile suportate pentru evaluarea profesională, precum și toate costurile aferente suportate în mod intenționat. O revendicare reînnoită nu poate fi respinsă.
4.13 Costuri de evaluare a experților
Dacă consumatorul trimite bunurile pentru evaluare de expertiză unei persoane specificate, costurile evaluării de expertiză, precum și toate celelalte costuri aferente suportate în mod intenționat, sunt întotdeauna suportate de către Vânzător, adică pe întreaga durată a perioadei de garanție. , indiferent de rezultatul expertizei.
Cu toate acestea, în cazul în care bunurile sunt trimise spre evaluare de expertiză unei alte persoane decât persoana specificată, și anume un expert sau o persoană autorizată, notificată sau acreditată, costurile evaluării expertului, precum și toate celelalte costuri aferente suportate pentru În acest scop, Vânzătorul este obligat să ramburseze consumatorului numai dacă, o expertiză va dovedi răspunderea Vânzătorului pentru defectul reclamat, în termen de 14 zile de la data revendicării revendicării.
4.14 Vânzătorul este obligat să emită o confirmare către client atunci când face o reclamație. Această confirmare este o copie a protocolului de reclamație. Pe lângă datele de contact ale vânzătorului și consumatorului, această confirmare ar trebui să includă o descriere a defectului și dacă consumatorul solicită repararea, înlocuirea, retragerea din contract sau o reducere la prețul de achiziție, în funcție de natura defectului. , precum și data aplicării revendicării.
4.15 În cazul în care reclamația se face prin mijloace de comunicare la distanță, de exemplu prin telefon, Vânzătorul este obligat să transmită consumatorului confirmarea revendicării cât mai curând posibil, dar cel târziu împreună cu dovada soluționarea creanței. Confirmarea aplicării reclamației nu este necesară în cazul în care consumatorul are posibilitatea de a dovedi aplicarea reclamației în alt mod, de exemplu prin e-mail.
4.16 Vânzătorul este obligat să elibereze un document scris despre gestionarea reclamației în cel mult 30 de zile de la data aplicării reclamației. Acest document scris este o copie a protocolului de reclamație cu o casetă de soluționare a reclamației completată, o scrisoare care conține o notificare scrisă a soluționării reclamației sau un mesaj SMS sau e-mail care conține informații despre soluționarea reclamației cu o confirmare scrisă. de trimiterea acestuia.
4.17 După procesarea unei reclamații valide, perioada de garanție se prelungește cu durata reclamației. În cazul unei reclamații neautorizate, perioada de garanție nu se prelungește. În cazul în care reclamația a fost soluționată prin schimb, orice cerere ulterioară este considerată prima revendicare pentru mărfuri.
V. Cooperarea cumpărătorului
5.1 Cumpărătorul este obligat să furnizeze Vânzătorului sau service autorizat, fără întârziere orice cooperare pentru a verifica existența defectului reclamat și pentru a-l elimina (inclusiv testarea sau dezmembrarea corespunzătoare necesară a mărfurilor).
5.2 Cumpărătorul este, de asemenea, obligat să livreze bunurile atunci când face o reclamație curată în ambalaj corespunzător, în conformitate cu reglementările de igienă sau cu principiile generale de igienă, inclusiv toate componentele și accesoriile sale, permițândch astfel de verificare și înlăturare a defectului.
5.3 Cumpărătorul este obligat să preia bunurile din reparația în garanție în cel mult o lună de la notificarea efectuării acesteia.
VI. Soluționarea alternativă a litigiilor
6.1 Cumpărătorul are dreptul de a contacta Vânzătorul cu o cerere de rectificare dacă nu este mulțumit de modul în care Vânzătorul și-a gestionat reclamația sau dacă consideră că Vânzătorul și-a încălcat drepturile. Cumpărătorul are dreptul de a depune o propunere pentru inițierea unei soluții alternative a litigiilor dacă vânzătorul a răspuns negativ la cererea de corectare sau nu a răspuns acesteia în termen de 30 de zile de la data trimiterii acesteia.
6.2 Autoritatea pentru soluționarea alternativă a litigiilor este:
Inspecția comercială slovacă
Inspectoratul Central
Departamentul pentru relații internaționale și soluționare alternativă a litigiilor privind consumatorii
Prievozská 32, p.p. 29
827 99 Bratislava 27
http://www.soi.sk/sk/Alternativne-riesenie-spotrebitelskych-sporov.soi
Adresa pentru depunerea dosarelor în format electronic: ars@soi.sk, adr@soi.sk
Consumatorul poate utiliza, de asemenea, site-ul web https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm? event=main.home.chooseLanguage
VII. Dispoziții finale
7.1 Această procedură de reclamație este valabilă de la 01.05.2022.
7.2 Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica procedura de reclamație fără notificare prealabilă, plasând noua sa formulare pe site-ul magazinului electronic.
7.3 Atunci când trimite o comandă de bunuri din magazinul electronic al Vânzătorului, Cumpărătorul își confirmă acordul cu această procedură de reclamație valabilă.